onsdag 31 januari 2018

Är minimalism en klassfråga?

Jag hade en diskussion med en vän angående minimalism. I just detta fall diskuterade vi överdragsbyxor. Min vän sa att hen var osäker på hur många par hen hade och jag sa "då väljer man det bästa paret och ger övriga till välgörande ändamål." Vännens respons var att hen inte kan göra sig av med saker på grund av att hen inte har råd att köpa nya om det skulle behövas, till skillnad från mig. Jag tolkade därmed in ett inkomstperspektiv i diskussionen, kanske en övertolkning från min sida men det fick mig ändå att fundera. Är det skillnad på att vara minimalist och ha möjlighet att köpa det man vill ha, men väljer att inte göra det? Mot att inte kunna köpa saker man vill ha på grund av lägre inkomst?

Jag råkade tappa bort mina överdragsbyxor för något år sedan. Det gjorde mig oerhört frustrerad då jag lagt en massa energi på att hålla reda på barnens kläder och tappar istället bort mina egna. Jag gick dock inte raka vägen till affären för att köpa ett par nya utan väntade tills dess att jag hittade ett par på Stadsmissionen.

Till saken hör att min vän under det senaste året rest utomlands ett antal gånger och jag har varit sjukskriven så i förhållande till min vän pratar vi nog inte klasskillnader utan helt enkelt bara att vi har olika prioriteringar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar