söndag 14 januari 2018

Att ta hand om sina fömågor

Jag har alltid trott att jag har oändligt mycket krafter och att jag är otroligt stark. Det stämmer till viss del, men båda dessa förmågorna är tyvärr inte outsinliga, vilket jag har trott. Jag har tömt mina energidepåer både på det som är av värde, men även på sådant, som jag nu i efterhand kan se, att det var helt onödigt att ödsla energi på. Jag håller på att ändra om hela mitt beteende vad gäller detta. Jag har en enorm kraft och kapacitet att få saker gjorda, men när jag gjort något som kostat på, så måste jag planera in och tillåta mig själv vila och återhämtning. Nu när jag är sjuk gör kroppen det åt mig genom att helt enkelt krascha när jag legat på överkapacitet. Jag övar på att vara tålmodig inför mina dippar och be om hjälp när jag behöver det och unna mig den vila jag behöver.

Jag behöver öva mig på att identifiera vad det är som tar av min kraft och vad som kostar för mycket av mig, för att redan innan jag kraschar kunna sålla bort det som är för energikrävande, eller helt enkelt inte ens säga ja till dem från början. Väljer jag sedan att ta mig ann något som kräver min kapacitet i överkant så måste jag sedan vara noggrann med att planera in vila och återhämtning.

Inom meditationen så pratar man om att man ska behandla sitt andetag med tacksamhet och se på det med kärlek, som man skulle göra mot ett litet barn. Tanken är ju inte så dum eftersom det faktiskt är andetaget som håller oss levande, andetag efter andetag. Jag gav mig själv ett enda nyårslöfte i år och det är att jag ska lära mig att behandla min värdefulla kapacitet på samma sätt, med tålamod, tacksamhet och kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar