fredag 26 januari 2018

Rensning

Jag börjar känna en viss rastlöshet om dagarna. Jag tar det som ett friskhetstecken och även om skridskoåkningen är skoj så är tyvärr min fysik inte så bra att det är något jag kan ägna mig åt hela dagarna.

Jag har därmed börjat rikta blickarna mot vårt hem. Jag har under hela hösten "rensat" mitt inre och nu börjar det komma ett sug att rensa omkring mig oxå. Kanske är det en effekt av att jag har varit hemma så mycket att jag ser tydligare vad jag omger mig med. När jag läser om andra som rensar och att de får en härlig känsla av lättnad efter att de kastat saker, en känsla jag inte fick. Jag rensade exempelvis mina pärmar och även om jag fick en känsla av lugn i att faktiskt veta var jag har mina viktiga papper så kände jag mig inte direkt lättad av att kasta det gamla. Men snacka om att lägga krav på mig själv, inte bara ska jag rensa, jag ska känna rätt saker oxå.
Hur som haver så började jag gå igenom gamla bilder igår och rensade ut i princip hela fotoalbum från perioder av mitt liv då jag inte trivdes med mig själv eller de jag omgav mig med. Det var en period av mitt liv som jag inte behövde minnas i bilder och det kändes som att lyfta av en mental vikt från mig själv. Plötsligt förstod jag känslan, för det var verkligen det jag kände då jag hivade ner de gamla bilderna i pappersåtervinningen - lättnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar