tisdag 30 januari 2018

Skav

Idag vaknade jag med en skavande känsla i kroppen. Man kan kalla det vad man vill, obehag, oro... Men jag upplever att det är något som skaver, typ som att byxorna sitter lite för tight eller en strumpsöm som sitter fel. Det är inte en så distinkt känsla men det är helt klart något som skaver. Det är inte alltid lätt att sätta fingret på vad det är. Vissa dagar är det bara att jag vaknat på fel sida eller kanske drömt något obehagligt som sitter kvar i kroppen. Andra dagar är det något obearbetat som ligger kvar i kroppen från dagen innan. När jag inte lyssnar in mig själv och låter jag detta ligga kvar i kroppen så kan det lätt bygga upp irritation, frustration eller ilska. Den kan både riktas in mot mig själv men även ut mot min omgivning.

Idag tog jag en stund och försökte känna in mig själv och kände att det egentligen var en stress som låg i kroppen. Då jag börjat må bättre så har jag orkat ta mig för lite mer saker, roliga projekt som pyssel och hobbys. Men även roliga saker kan stressa mig då jag har absurda prestationskrav och tänker att jag ska hinna göra allt klart. Men vad är egentligen klart och vad är det som säger att bara jag tänkt på ett projekt att det faktiskt ska genomföras? I mitt huvud försöker jag koka ner tankarna och fundera över vad jag faktiskt vill göra och vad är det av alla dessa roliga projekt som ger mervärde på riktigt.

Jag beslutade mig för att helt enkelt inte göra något projekt idag utan det enda som står på agendan är att promenera och meditera. Men jag ska faktiskt göra en tråkig men viktig sak - cellprov. Vissa måsten här i livet varken kan eller bör man prioritera bort och cellprovet är ett av dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar