onsdag 16 maj 2018

Ansvar: my space / your space

Vi bär omkring på en massa ansvar och ok på våra axlar som inte alltid är våra egna.
Min terapeut håller upp armarna i en ring och säger "du ska bara ta ansvar för det som är här innanför, det som är utanför kan du inte påverka"
Jag övar och faller. Men får en medvetenhet när jag gör det.
"Sätt upp ett staket runt din trädgård och låt ingen annan kasta in sopor på tomten" säger hon ibland när jag inte riktigt vill ta in budskapet.
Jag försöker visualisera det för mig själv. Ibland kommer jag på i efterhand att jag låtit någon kasta in sopor på min tomt. Mentalt tar jag upp påsen och kastar den tillbaka, även om jag lät det hamna på min tomt så tänker jag bannemig inte bära runt på det. Jag grämer mig heller inte för att soporna råkade komma in, staketet är inte helt stabilt ännu, det finns hål. Jag spikar upp en planka och målar den i en fin färg och stärker mig för att inte låta soporna komma flygandes vid nästa tillfälle.

Podtips:
Podcast 116 | Resonate

Då de pratar om att inte ta med arbetet hem så säger de att man måste ge sig själv utrymme för att plocka av sig dagens vedemödor. Kanske till och med plocka av de ok som inte är dinna att bära på. Med det budskapet har jag faktiskt kunnat lyfta av mig själv ansvar som inte var mitt att bära i första läget. Jag kan applicera det både privat och på arbete, jag har en fallenhet för att ta på mig andras ångest men det är ju inte min att bära och blir därmed bara en onödig vikt på mina axlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar